Spectra Ensemble
 
Internationale top in mei

SPECTRA deze maand: angst en fascinatie voor lawaai op RUMOER!, een uniek concert met werk van een gelauwerde IJslandse filmcomponist en een paar hernemingen. We bundelen hier alles voor u in een handig overzicht zodat u niets hoeft te missen.


Zondag 3 mei brengen we om 10u30 in de kamermuziekzaal van het Concertgebouw van Brugge een programma rond het Italiaans futurisme, dat in de jaren '10 van de vorige eeuw de lofzang predikte van de snelheid, de machine, het gevaar en de strijd. We brengen dit programma op de RUMOER!-happening, het evenement dat het gelijknamige vierdaagse festival in het Concertgebouw van Brugge afsluit.© Filippo Minelli (foto)
 
 
Zaterdag 9 mei om 20u30 gaat SPECTRA internationaal op het Festival van Vlaanderen Kortrijk. In de schouwburg brengen we de wereldpremière van werk van de IJslandse filmcomponist Jóhann Jóhannsson. In het filmconcert Last and First Men brengen we een requiem voor de laatste man op aarde. De wereldpremière kadert in de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

 
Nog tot zondag 10 mei kan je in de kapel van de Broelschool in Kortrijk i.h.k.v het Festival van Vlaanderen Kortrijk naar 14 EMOTIONS / Allegoria Via Dolorosa gaan kijken. Daarin verfilmt Klaus Verscheure op een hedendaagse manier de katholieke kruisweg en toont hij 14 stillevens die elk voor een emotie staan. De soundtrack is van de Britse muzikant Tom McRae en SPECTRA verzorgde de opname.

 
   
 We hernemen ook twee producties  

 
© Antoine d'Agata

Op dinsdag 26 mei in Hasselt en op zaterdag 30 mei in Flagey in Brussel herneemt SPECTRA samen met de International Opera Academy Frühlings Erwachen, een opera over het ontwaken van een puberende jeugd met muziek van Benoit Mernier, herwerkt door Frederik Neyrinck, in een regie van Guy Joosten, met een libretto van Jacques De Decker en een scenografie, lichtontwerp en kostumering van Roel Van Berckelaer.

Op vrijdag 29 mei, tenslotte, hernemen we na de succesvolle passage in Kunstencentrum NONA in Mechelen de kameropera Elle est moi und töte mich op de Operadagen Rotterdam. Een overweldigend verhaal in flashbacks over wat de laatste seconden van de Frans-Duitse actrice Romy Schneider hadden kunnen zijn, net voor ze in Parijs stierf in 1981. Een regie van Ruud Gielens, muziek van Joris Blanckaert, libretto van Tom Hannes.

Lees meer... 
 

 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven