Spectra Ensemble
 
Shelter

Op dinsdag 24 maart maakt SPECTRA samen met G.A.M.E., Ictus en Trio Mediaeval deel uit van een uniek, groot ensemble dat in De Bijloke in Gent o.l.v. dirigent Filip Rathé de muziek brengt van Shelter, een multimediaal oratorium met video.

Shelter. Een toevluchtsoord. Een schuilplaats die bescherming biedt tegen de buitenwereld en haar fysieke en emotionele gevaren. Wonen is een mensenrecht, een instinctieve, primaire behoefte die ons zeer vanzelfsprekend lijkt, maar dat allerminst is voor heel wat mensen die wel de gevaren van de soms vernietigende natuur moeten trotseren.

De voorstelling boort de verschillende betekenissen en connotaties aan van het woord ‘onderdak’. U krijgt de schoonheid van bouwplannen te zien, de zoete architectuur van klank te horen en u voelt zich als het ware thuiskomen. Maar u voelt ook hoezeer deze schuilplaats kwetsbaar is wanneer de natuur al haar duivels ontbindt en zelfs de veiligheid van de slaap gaat bedreigen.

Bang On A Can
Shelter is het resultaat van de samenwerking van de componisten Julie Wolfe, David Lang en Michael Gordon met filmmaker Bill Morrison. De drie componisten richtten in 1987 in New York Bang On A Can op en hebben sindsdien hun eigen muzikaal landschap gecreëerd: een vermenging van de klassieke traditie met technieken uit de popmuziek. Ze schreven de partituur van Shelter speciaal voor de stemmen van het Noorse Trio Mediaeval. Het libretto is van Deborah Artman.
  
U kan dit groots en beklijvend multimediaal samenwerkingsproject zien en horen op dinsdag 24 maart om 20u. in De Bijloke in Gent. Meer info en tickets .
Met dank aan Hogeschool Gent / School of Arts
.
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven