Spectra Ensemble
 
Frühlings Erwachen, een nieuwe en unieke samenwerking

Dit weekend brengt SPECTRA o.l.v. dirigent Filip Rathé voor u de muziek van Frühlings Erwachen. Voor deze opera van Benoit Mernier werkt SPECTRA samen met de International Opera Academy en regisseur Guy Joosten. Frederik Neyrinck bewerkte hem. Vrijdag krijgt u het resultaat van dit unieke project voor het eerst te zien en te horen in de Minardschouwburg van Gent.

Jongeren op de drempel van de volwassenheid. Daarover gaat Frühlings Erwachen. De opera is gebaseerd op het theaterstuk Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind en vertelt het verhaal van pubers en hun ontluikende seksualiteit, hun verzet tegen leraars en ouders en hun streven naar een betere wereld. Dat gaat dikwijls gepaard met wat Wedekind zelf omschrijft als 'de nodige hindernissen en valkuilen'. De opera vertelt het soms schrijnende en donkere verhaal van jongeren die willen geloven in hun idealen.

Hertaling naar vandaag
De opera is meesterlijk hertaald naar vandaag en het resultaat van een unieke samenwerking. Speciaal voor SPECTRA herwerkte de jonge, gerenommeerde hedendaagse componist Frederik Neyrinck de muziek van Benoit Mernier. Het libretto is van Jacques De Decker, de scenografie, de kostuums en de belichting van Roel Van Berckelaer. Solisten & koor zijn studenten van de International Opera Academy & de conservatoria van Antwerpen, Brussel en Gent en het LUCA Leuven. De hele regie is in handen van Guy Joosten.

Frühlings Erwachen belooft een actuele en spannende voorstelling te worden die u niet onberoerd laat.


Vrijdag 30, zaterdag 31 januari om 20u. en zondag 1 februari om 15u. in de Minardschouwburg in Gent. Meer info en tickets.© Antoine d'Agata - Magnum photos. Courtesy Galerie Les filles du calvaire, Paris.

Frühlings Erwachen is een coproductie van de International Opera Academy en SPECTRA.

 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven