Spectra Ensemble
 
Rebels with a cause - SPECTRA

Op maandag 17/11 in Espace Senghor (Brussel) speelt SPECTRA een uniek concert met soliste Esther Lybeert.

"Een keure aan componisten die out- of-the-box op een originele manier
de actuele muziek opnieuw hebben gedefinieerd." Filip Rathé

De Amerikaanse componist Frederic Rzewski stelt in Les Moutons de Panurge de dociele kuddementaliteit in vraag. Julius Eastman, een Afro-Amerikaanse componist is evenmin een toonbeeld van volgzaamheid. Zijn composities Gay Guerrilla en Evil Nigger getuigen van zijn sociaal engagement. In Stay on it pioniert hij in het combineren van popcultuur met minimalistische tendensen. Met Charms (revisited) brengt de Vlaamse muzikale rebel Peter Vermeersch, former-Maximalist, zijn muzikale visie op het werk van Ruslands grootste absurdistische schrijver en dichter Daniil Charms. De gedichten worden in het Nederlands gezongen door soliste Esther Lybeert. Als afsluiter geeft Ardent van de onconventionele Graham Fitkin een eigenzinnige kijk op het post-minimalisme. 

Over Esther Lybeert
Esther Lybeert is vooral actief als muzikante en zangeres in het pop –en rock circuit, met hier en daar een zijsprong naar de jazz –en experimentele muziek. 

Als freelance zangeres en multi-instrumentaliste was ze in het verleden live te horen bij o.a. Flat Earth Society, An Pierlé, Luc Van Acker, The Bony King of Nowhere… Als actrice was ze te zien in verschillende producties van de Kopergietery en HetPaleis.

 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven