Spectra Ensemble
 
SPECTRA speelt 2 maal in Gent

Beste liefhebber van de Arteveldestad,

SPECTRA speelt op vijf dagen tijd maar liefst twee keer dicht bij huis:
op 15 en 20 maart staan er twee Gentse concerten op het programma!UTOPIA @ Handelsbeurs: 15 maart

Op zaterdag 15 maart verwelkomen we pianist Matan Porat in de Handelsbeurs voor 'UTOPIA'. In dit concert wordt Ligeti geflankeerd door werk van Goeyvaerts en VivierNaast Matan Porat, is ook sopraan Hanne Roos te gast bij het ensemble. Een nieuwe 'taal van de liefde' ontstaat en u kunt ervan genieten. 
Tickets te verkrijgen via deze link.MARIA MADDALENA DE' PAZZI @ Zebrastraat: 20 maart

Op donderdag 20 maart laat mezzo-sopraan Els Mondelaers samen met SPECTRA van zich horen. In 'MARIA MADDALENA DE' PAZZI, een triptiek van waanzin' wordt de muziek van Sciarrino, Neyrinck en D'Adamo ondersteund door een installatie van kunstenaar Jerry Galle. De waanzin wordt bezongen, bespeeld én uitgebeeld. We dompelen u graag onder in deze unieke ervaring voor alle zintuigen.
Laat hier even weten of je erbij kunt zijn.


Hopelijk tot op (één van) deze concerten! 
Hieronder geven we u graag meer info over de projecten.

MARIA MADDALENA DE' PAZZI, een triptiek van waanzin


Salvatore Sciarrino’s compositie Infinito Nero (Estasi in un atto) is een studie van de waanzin en de mystiek, gebaseerd op teksten van Maria Maddalena de’ Pazzi, een visionaire mystica uit het begin van de 17de eeuw. Haar verbale stortvloed van pathologische wanen werd opgetekend door 8 novices.

De Italiaanse componist Salvatore Sciarrino is gefascineerd door echo’s uit het verleden, gehallucineerde geluiden en klanken op de grens van het hoorbare. Zijn verstilde meesterwerk voor mezzosopraan (Els Mondelaers) en ensemble wordt in deze voorstelling geflankeerd door twee wereldcreaties van nieuwe composities: Frederik Neyrinck voert ons binnen in het verstilde oog van de stormachtige waan, terwijl Daniel D’Adamo ons terugbrengt naar het hier en nu. Kunstenaar Jerry Galle tekent voor het (live gegenereerde) ‘beeld’ in deze voorstelling, waarin hij het spanningsveld tussen machine en poëtische verbeeldingskracht exploreert.

With the support of the Culture Programme of the European Union and NewAud
lees meer ...


UTOPIA


SPECTRA plaatst Ligeti's 'Klavierkonzert' in het gezelschap van twee al even ondogmatische componisten. In het lange liefdeslied Bouchara vond Claude Vivier een nieuwe, onbestaande ‘taal van de liefde’ uit. Karel Goeyvaerts schreef Zum Wassermann in de aanloop naar zijn levenswerk Aquarius.
lees meer ...
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven