Spectra Ensemble
 
SPECTRA-dirigent Filip Rathé in de prijzen

Afgelopen weekend, zaterdag 25 januari, viel Filip Rathé voor een tweede maal op enkele weken tijd in de prijzen; hij mocht immers de felbegeerde Klara ontvangen met de titel 'Musicus van het Jaar'. Graag feliciteren we alle genomineerden van de Klara's 2013.

Eerder al ontving onze dirigent & artistiek leider de Provinciale Prijs Nieuwe Muziek Oost-Vlaanderen voor zijn compositie Avec Diamants Extrêmes. De uitreiking van deze provinciale prijs is op 3 april in het NTGent. Proficiat Filip!

Projecten

SPECTRA zette het jaar enthousiast in met verdere opvoeringen van ASOBI, i.s.m. les Ballets C de la B, waarvan er nog enkele voorstellingen gespeeld worden, tot het einde van dit seizoen.

Kort na de laatste ASOBI-noot staat een herneming van Miroir Des Miroirs op het programma. Meer informatie over dit project kunt u hier vinden.

Een nieuwe voorstelling is Maria Maddalena de' Pazzi; een triptiek van waanzin, met een wereldcreatie van nieuwe werken van Frederik Neyrinck en Daniel D'Adamo. Het eerste concert is op 12 maart in Maasmechelen.

De speeldata vindt u hier


MARIA MADDALENA DE' PAZZI, een triptiek van waanzin


Salvatore Sciarrino’s compositie Infinito Nero (Estasi in un atto) is een studie van de waanzin en de mystiek, gebaseerd op teksten van Maria Maddalena de’ Pazzi, een visionaire mystica uit het begin van de 17de eeuw. Haar verbale stortvloed van pathologische wanen werd opgetekend door 8 novices.

De Italiaanse componist Salvatore Sciarrino is gefascineerd door echo’s uit het verleden, gehallucineerde geluiden en klanken op de grens van het hoorbare. Zijn verstilde meesterwerk voor mezzosopraan (Els Mondelaers) en ensemble wordt in deze voorstelling geflankeerd door twee wereldcreaties van nieuwe composities: Frederik Neyrinck voert ons binnen in het verstilde oog van de stormachtige waan, terwijl Daniel D’Adamo ons terugbrengt naar het hier en nu. Kunstenaar Jerry Galle tekent voor het (live gegenereerde) ‘beeld’ in deze voorstelling, waarin hij het spanningsveld tussen machine en poëtische verbeeldingskracht exploreert.

With the support of the Culture Programme of the European Union and NewAud
lees meer ...
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven