Spectra Ensemble
 
Middle East in Breda en Charleroi / LINT op M!nd the book

MIDDLE EAST IN BREDA & CHARLEROI


Middle East (Frank Nuyts, 2011), een coproductie van SPECTRA en LOD, werd al op verschillende locaties in binnen- en buitenland enthousiast onthaald. Volgende week is SPECTRA met deze productie ook te gast in Breda en Charleroi.


(c) Kurt van der Elst

 

In 2001 werd hoopvol uitgekeken naar het diplomatieke overleg tussen Ehud Barak en Yasser Arafat. Nooit eerder leek een duurzame vrede in het Midden-Oosten zo dichtbij... maar nooit eerder bleef ze zo veraf. De dialoog blijkt er geen te zijn, de gesprekken blijven doof. Paroles inutiles. Vrede glipt weg als rul woestijnzand. Die verloren kans, dat weggegooide momentum legden de Iraans-Belgische schrijvener en cineast Philippe Blasband vast in een beklijvend libretto.


In deze muziektheatrale voorstelling kiezen zangeres Ruth Rosenfeld en acteur Thomas Bellinck kiezen geen partij. Ze zijn niet meer dan de kwetsbare uitwassen van een zinloze oorlog. De vitale regie van Johan Dehollander en de grimmige compositie van Frank Nuyts schreeuwen hun woede en machteloosheid uit, net zoals de sprekende projecties van Pascal Poissonnier.

 

Meer info

 

Di 19/02, 20u30: Chassétheater Breda (NL) (Tickets)

Do 21/02, 20u00: Palais des Beaux Arts Charleroi (Tickets)

 


 

LINT OP M!ND THE BOOK

 

SPECTRA is op vrijdag 1 maart te gast op M!nd the book, een festival rond boeken en actualiteit in deSingel. Samen met Angélique Willkie brengt SPECTRA er het project Lint, naar de gelijknamige graphic novel van striplegende Chris Ware.

 

 

Striplegende Chris Ware schetst in de graphic novel 'Lint' het leven van Jordan Wellington Lint, een man die uitblinkt in foute keuzes en gemiste kansen. De leidmomenten, contrapunten en andere muzikale elementen in dit beeldverhaal trokken de aandacht van de Belgische componist Walter Hus (°1959), die de strip pagina per pagina op muziek zette. Wares beelden en Hus' muziek komen samen in dit stripconcert. Angélique Willkie (Zap Mama, dEUS) bezingt en kleurt samen met SPECTRA Lints opmerkelijke levensloop.


Meer info

 

Vr 01/03, 20u00: deSingel Antwerpen (Tickets)

 

 


VOORUITBLIK

 

Eerstvolgende concerten:

 

19/02/2013 20u30: Middle East, Chassétheater Breda

21/02/2013 20u00: Middle East, Palais des Beaux Arts Charleroi

01/03/2013 20u00: Lint, deSingel / Mind the book

28/03/2013 20u00: IPEM 50, Miryzaal (Conservatorium Gent)

27/04/2013 20u15: Lint, Festival van Vlaanderen Kortrijk

16/05/2013 20u00: Lint, Vooruit Gent

 

Volgende nieuwsbrief:


In  1963 verenigden enkele musicologen, componisten en uitvoerders zich in de SPECTRA-groep. Deze lag aan de basis van de oprichting van het I.P.E.M. (Instituut voor Psychoakoestiek en Elektronische Muziek) dat in 2013 zijn 50ste verjaardag viert. Het was aan diezelfde groep dat SPECTRA zijn naam ontleende. Op 28 maart vieren we deze gemeenschappelijke roots op een dubbel verjaardagsconcert.


Lees er alles over in onze volgende nieuwsbrief!

 


LEES OOK MEE OP FACEBOOK

 

 

 

 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven