Spectra Ensemble
 
Nieuw seizoen

 

KEEPING TRACK: a city conversation...

SPECTRA's seizoen vangt aan met de afsluiting van de Gentse stadstentoonstelling TRACK, waarbij meer dan 40 kunstenaars gedurende de zomermaanden in openbare en semiopenbare ruimtes van de Gentse binnenstad exposeerden. Op vraag van de curatoren Philippe Van Cauteren en Mirjam Varadinis ontwikkelde SPECTRA hierbinnen het project 'Keeping Track'. Drie componisten - Joris Blanckaert, Laura Maes en Dirk Veulemans -gingen samen met de musici van SPECTRA aan de slag met geluid uit en de geschiedenis van de stad en lieten een zomer lang hun wisselende klankfantasieën los op het TRACK-parcours. Bewerkte interviews van toevallige voorbijgangers, plantensapgeluiden uit de Tuin van Kina, ontsnappend gas aan de Tondelier en alternatieve getijdenklokken in de tuin van de Sint-Pietersabdij werden zo muzikale organismen die gestaag verder groeien. Nu zaterdag, tijdens OdeGand, zullen deze voltooide composities weerklinken in de Refter van de Sint-Baafsabdij. Het resultaat van A Contemporary City Conversation...

 

ZATERDAG 15 SEPTEMBER – 14:30 & 16:00
Sint-Baafsabdij: Voorhoutkaai 43, Gent (via de Groene Kerk aan de Sint-Baafsweide)
Gratis inkom – gesloten deuren eenmaal het concert is begonnen.

Meer info: www.track.be

 

 

NIEUW SEIZOEN: Op weg naar 20 jaar...
Met een tiental creaties op het programma belooft SPECTRA's najaar een rijk gevulde aanloop te worden naar ons jubileumjaar 2013.
Op de World Music Days 2012 treedt SPECTRA aan met twee verscheiden programma's, Index of Memories en Light, waarin het — inmiddels traditiegetrouw — recent werk van jonge componisten komend uit de vier windrichtingen confronteert met nieuwe en oudere Vlaamse composities. Ook in Miroir des Miroirs ontmoeten nieuw en oud elkaar. Elk deel van Ravels meesterwerk 'Miroirs' voor piano solo uit het begin van de vorige eeuw, door Claire Chevallier vertolkt op een authentieke Erard-piano, krijgt een hedendaagse spiegel voorgehouden. In Bij de buren schetsen SPECTRA en het Nieuw Ensemble in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ een kleurrijk dubbelportret van twee flamboyante figuren uit de hedendaagse muziekscène, de Nederlandse Mayke Nas en één van Vlaanderens meest toonaangevende componisten, Luc Brewaeys.

Wij verwelkomen u graag op onze concerten!

 

Meer info vindt u op onze vernieuwde kalender: klik hier...

 

De nieuwe najaarsbrochure is er! U wenst deze graag thuis in de bus te ontvangen?

Stuur uw adresgegevens naar nina@c-zuur.be en wij sturen de postbode op pad... 

 

 

Noteer alvast in uw agenda:
28/10/2012 - Miroir des Miroirs - TONGEREN : De Velinx
31/10/2012 - World Music Days: Index of memories - GENT: Muziekcentrum De Bijloke
03/11/2012 - World Music Days: Light - ANTWERPEN: deSingel
14/11/2012 - Miroir des Miroirs - IZEGEM: Kunstklank
13/12/2012 - Bij de Buren: Nas & Brewaeys - AMSTERDAM (NL) : Muziekgebouw aan 't IJ

 

 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven