Spectra Ensemble
 
SPECTRA 2018

SPECTRA nodigt U uit voor een jaar van
verwondering,
muzikale verrassing
en
stiekeme escapades...


Ligeti's zelfportret
 

(Selbst)porträt mit Reich und Riley

Wie nog op zoek is naar een culturele citytrip voor volgend weekend: Düsseldorf is the place to be! Langs de Rijn staat een voormalig planetarium dat omgebouwd werd tot een prachtige en indrukwekkende concertzaal. Op vrijdag 19 januari speelt SPECTRA er samen met notabu.ensemble neue musik zijn openingsconcert. 
De Hongaarse violist Barnabas Kelemen (herinner U de Koningin Elisabethwedtrijd 2001!) schittert in Ligeti's vioolconcerto, een absoluut meesterwerk uit de twintigste eeuw.
Wie er niet bij kan zijn is welkom de dag erna in deSingel in Antwerpen. Met uw concertticket kan U om 18u ook al naar de bijbehorende lecture door Filip Rathé, met live muziekfragmenten.
Vrijdag 19 januari - 20u. - Tonhalle, Düsseldorf (D) - Meer info en tickets
Zaterdag 20 januari - lecture: 18u. - concert: 20u. - deSingel, Antwerpen - Meer info en tickets
Bekijk hier de trailerBoulez en Pintscher

Op 3 februari staat SPECTRA opnieuw in De Bijloke in Gent met niet minder dan twee monolitische composities: Sur Incises van Pierre Boulez met de bijzondere bezetting van 3 pianisten, 3 harpisten en 3 percussionisten tegenover Bereshit van Matthias Pintscher voor 28-koppig ensemble.
Beide werken zijn geniale explosies van hoogst fysieke muziek, waar intuïtie en ratio elkaar tastend vinden in een zinderend evenwicht.
Een unicum in Vlaanderen en volgens De Standaard een absolute must-hear!
Zaterdag 3 februari - 20u. - De Bijloke, Gent
Meer info en tickets


Word Sympathisant

Kan je geen concert kiezen? Word sympathisant van SPECTRA! Dan leiden we je door onze concertkalender, ontvang je een duoticket voor een concert naar keuze, vind je als eerste elke nieuwe release en word je uitgenodigd naar een open repetitie.
Meer info


Binnenkort:
Menuet

Daan Janssens/ Fabrice Murgia
Brussel, Strasbourg, Luxembourg
ism LOD Muziektheater


 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven