Spectra Ensemble
 
Een nieuw begin

SPECTRA opent zijn concertseizoen in het Nederlandse Maastricht. Tot slot: een begin is meteen ook het slotconcert van het 35e kunstenfestival Musica Sacra.

Tot slot terug naar het begin. Of beter, benadrukt componist Pintscher, Een Begin, één van vele denkbare. B(e)reshit is het eerste woord van de Hebreeuwse Tora, en daarmee ook van het boek Genesis in het Oude Testament van het Christendom.

Vóór dit spectaculaire slot van het festival weerklinkt Karel Goeyvaerts' Zum Wassermann, een meeslepende voorstudie van diens opera Aquarius, een soort initiatieritueel bij het aanbreken van een nieuw astrologisch tijdperk.

In 1920 hoort Darius Milhaud in Londen voor het eerst jazz, het begin van een overrompelende passie. Hij gebruikt jazzelementen in zijn La Création du Monde, gebaseerd op Blaise Crendrars’ compilatie van Afrikaanse scheppingsmythen. Dit korte ballet werd in 1923 een succès de scandale in Parijs.

Zondag 17 september, 20u.
Theater aan het Vrijthof, Maastricht.
Info en tickets


en verder...

staat SPECTRA op de Cultuurmarkt van Gent op zaterdag 16 september van 11 tot 17u. Breng ons een bezoek, doe mee aan onze wedstrijd en win een mooie prijs.vliegt SPECTRA begin oktober naar Argentinië. Van 5 t/m 8 oktober staat het ensemble op het Festival Internacional de Buenos Aires met In Nomine Lucis, een ruimtelijke installatie met licht, electronics, zang en ensemble die uitgroeit tot een tastbare belevenis van het mystieke muzikale universum van de Italiaanse componist Giacinto Scelsi. Meer info

wat kan je dit najaar nog verwachten?

Ustvolskaya versus Shostakovich. De 'componiste met de hamer' die de hemel bestormt versus de componist die zich met verstilde en uiterst fragiele elegieën lijkt neer te leggen bij een nakende dood. Russisch requiemconcert eind oktober in Leuven, Amsterdam en Antwerpen. Meer info
 
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven