Spectra Ensemble
 
SPECTRA op het Holland Festival

Simple as ABC#2 - Keep calm & validate

SPECTRA staat vrijdag en zaterdag met het documentair muziektheater van Thomas Bellinck Keep Calm & Validate, met muziek van Joris Blanckaert, op het prestigieuze Holland Festival, een internationaal festival voor podiumkunsten in Amsterdam. (lees verder onder de foto)


Als tweede performance binnen een reeks over de Westerse ‘migratiemachine’ onderzoekt Thomas Bellinck in Keep Calm & Validate 'wie' de bakens van morgen uitzet en 'hoe': wie houdt de pen vast bij het schrijven van de geschiedenis van vandaag? Hoe gaan we om met migratie in en door Europa? Keep Calm & Validate is een voorstelling over hoe we de digitale technologie inzetten om de migratiestroom te managen en onderzoekt onder meer de beeldvorming en de visuele economie die rond het fenomeen vandaag is ontstaan.

"Simple as ABC blijft een revelatie. Zoals de voorstelling steeds nieuwe gordijntjes optrekt rond haar eigen materiaal, zo licht het tegelijk alle rookgordijnen op rond ons vrije Europa" - Wouter Hillaert in De Standaard van 12 mei

"Vanop een draaiend rond platform en begeleid door een live ensemble, zingen acteurs Marjan De Schutter en Jeroen Van der Ven de zaal knap geregisseerd toe" - Ciska Hoet in De Morgen van 11 mei.

Simple as ABC#2 - Keep calm & validate van Thomas Bellinck met muziek van Joris Blanckaert live uitgevoerd door SPECTRA, op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni op het Holland Festival in Amsterdam. Info en tickets 

Eind juli staat Simple as ABC#2 - Keep calm & validate ook nog op het Italiaanse Drodesera Festival.

(c) laura van severen
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven