Spectra Ensemble
 
SPECTRA in Nederland en op het Kunstenfestivaldesarts

Na de geslaagde premières gaan de opera Menuet en het muziektheater Keep Calm and Validate deze en volgende week op toernee. Menuet staat deze week in Nederland, Keep Calm and Validate volgende week op het prestigieuze Kunstenfestivaldesarts in Brussel.


Menuet

Na de zeer goed onthaalde voorstellingen in Antwerpen en Gent staat Menuet deze week in Nederland. Componist Daan Janssens en regisseur Fabrice Murgia zetten in Menuet hun tanden in de existentiële thema’s van Louis Paul Boons gelijknamige roman en gaan in deze opera op zoek naar de spanning van de klassieke driehoeksverhouding die zich hier ontvouwt tot een grootse tragedie in huiskamerformaat.


"De muziek is overweldigend, knetterend in al zijn duisternis en peilloze diepte. En het Spectra Ensemble kwijt zich op fabuleuze wijze van zijn taak" - Ben Talfijn op nieuwenoten.nl op 27 april.

Menuet in een regie van Fabrice Murgia met muziek van Daan Janssens die live uitgevoerd wordt door SPECTRA, morgen op de Operadagen van Rotterdam. Info en tickets

(c) kurt van der elst

Simple as ABC#2 - Keep calm & validate


Na de première vorige week in NONA in Mechelen doet Keep Calm and Validate, het muziektheater van Thomas Bellinck met een compositie van Joris Blanckaert, volgende week het Kunstenfestivaldesarts aan.

Als tweede performance binnen een reeks over de Westerse ‘migratiemachine’ wordt Keep Calm & Validate een documentair muziektheater over de logistiek achter sociale sortering. De titel verwijst naar een poster die prijkt op het prikbord in de controlekamer van het EU-grensmanagementagentschap Frontex.

"Simple as ABC blijft een revelatie. Zoals de voorstelling steeds nieuwe gordijntjes optrekt rond haar eigen materiaal, zo licht het tegelijk alle rookgordijnen op rond ons vrije Europa" - Wouter Hillaert in De Standaard van 12 mei

"Vanop een draaiend rond platform en begeleid door een live ensemble, zingen acteurs Marjan De Schutter en Jeroen Van der Ven de zaal knap geregisseerd toe" - Ciska Hoet in De Morgen van 11 mei.

Simple as ABC#2 - Keep calm & validate van Thomas Bellinck met muziek van Joris Blanckaert live uitgevoerd door SPECTRA, van 24 tot 27 mei op het Kunstenfestivaldesarts in Brussel. Info en tickets

(c) laura van severen
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven