Spectra Ensemble
 
Ligéti's zelfportretEen samenwerking om naar uit te kijken

Op vrijdag 10 maart brengt SPECTRA samen met het notabu.ensemble fur neue musik uit Düsseldorf een programma rond de Hongaarse meestercomponist György Ligéti. Uit Budapest komt vioolvirtuoos Barnabás Kelemen over gevlogen, in 2001 nog derde laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Kelemen stamt uit dezelfde Hongaarse muzikale traditie als die waarin ook Ligéti zich heeft ingeschreven. The Guardian omschreef hem ooit als een artiest met een uitzonderlijke aangeboren muzikaliteit en een technische uitvoering die enkel de allergrootsten bezitten. Op zijn repertoire staat onder meer de Hongaarse première van het vioolconcerto van Ligéti.


Selbsporträt, een zelfportret van György Ligéti, met werk van Ligéti, Steve Reich, Terry Riley... und Chopin ist auch dabei.

Vrijdag 10 maart - 20u. - De Bijloke, Gent - Meer info en tickets


Woon dit concert gratis bij

Je kan ons concert op 10 maart gratis bijwonen. Word daarvoor vandaag nog sympathisant van SPECTRA. Al wat je daarvoor moet doen is 50 euro overschrijven.

Per seizoen krijg je als sympathisant 1 duoticket voor een concert naar keuze uit ons programma, de nieuwste release van onze cd's en we nodigen je uit op open repetities en avant-premières waarop je kan kennis maken met onze dirigent, musici en huiscomponisten.

Het lidmaatschap geldt voor een seizoen en is jaarlijks te vernieuwen.
Meer info

Bekijk onze concertkalender en maak je keuze


Verder...
SPECTRA nam voor de nieuwste LOD-productie De Helden van Josse De Pauw de muziek op van Dominique Pauwels. In maart toert deze voorstelling langs de Brusselse en Vlaamse cultuurhuizen. Bekijk de volledige speellijst.

Ook de tournee van SPECTRA met Ontroerend Goed gaat onverminderd verder. Heb je de palindroomvoorstelling Are we not drawn onward to new erA nog niet gezien? Mis alvast niet één van deze volgende kansen.
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven