Spectra Ensemble
 
SPECTRA in januari

SPECTRA wenst jou en je dierbaren een creatief, inspirerend en muzikaal 2017 toe. Van ons mag je ook dit jaar heel wat nieuwe muziek, uitdagende producties en boeiende en verruimende samenwerkingen verwachten. We hopen je alvast in 2017 te mogen verwelkomen op één van onze evenementen.


De Grooten Oorlog
En de strijd van de kunstenaar

De periode rond de Eerste Wereldoorlog was onmiskenbaar een keerpunt in de muziekgeschiedenis. Aan de hand van werk van Debussy, Berg, Stravinsky, Satie en Ives neemt SPECTRA je tijdens dit concert mee naar nieuwe ongehoorde wegen.

Daarnaast plaatst het ensemble werk van Mirek Coutigny, Koen Quintyn en Jonathan Bonny, drie jonge Vlaamse componisten die samen het Headliner-collectief vormen en die 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog in een even conflictueuze wereld leven en werken.

> woe 01_02_17 > 19u. > €5
> Art'Iz Kunstacademie Izegem
> meer infoAre we not drawn onward to new era
Deze maand toeren Ontroerend Goed en SPECTRA nog verder langs de Belgische cultuurhuizen met Are we not drawn onward to new era. Voor de volledige speellijst, check onze website.
Wordt verwacht:

Ligéti's zelfportret

Op vrijdag 10 maart brengen SPECTRA en het notabu.ensemble uit Düsseldorf in De Bijloke in Gent een programma rond de Hongaarse componist György Ligéti, één van de muzikale giganten uit de 20e eeuw. Zijn vioolconcerto uit 1993 is een mooi voorbeeld van zijn late stijl die zowel modernistische en experimentele als traditionele elementen combineert. 

Ligéti portretteert zich in dit programma met Steve Reich en Terry Riley, twee tijdgenoten en iconen van de Amerikaanse Minimal Music… Und Chopin is auch dabei!
 Info en tickets...
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven