Spectra Ensemble
 
SPECTRA in november


Louis Andriessens minimalisme
Een onvergetelijk visueel spektakel

SPECTRA plaatst het minimalisme van Steve Reich tegenover dat van Louis Andriessen, een minder afstandelijk en meer ontspannen minimalisme dan de Amerikaanse Minimal Music. Bij de uitvoering van het werk Hoketus bekogelen twee identieke ensembles elkaar met korte frasen aan weerszijden van het podium. Het concert kondigt zich aan als een onvergetelijk visueel spektakel en een energetische muzikale uitbarsting.


Zaterdag 5 november - 20:00 - Concertgebouw Brugge / Maarten Beirens interviewt Louis Andriessen om 19:15
Info en tickets


Op de eerste rij
Open repetitie voor families

Musici die een muziekfragment hernemen tot het helemaal goed zit, de dirigent die aanwijzingen geeft, het ensemble dat alle zeilen bijzet om alles pico bello te laten klinken: je maakt het allemaal mee vanop de eerste rij. Volg de open repetitie van SPECTRA in de aanloop van het concert van Louis Andriessen.
Zaterdag 5 november - 16:00 - in de Kamermuziekzaal van het Concertgebouw Brugge

Meer info


De Grooten Oorlog
En de strijd van de kunstenaar

De periode rond de Eerste Wereldoorlog was onmiskenbaar een keerpunt in de muziekgeschiedenis. Aan de hand van werk van Debussy, Stravinsky, Satie en Ives neemt SPECTRA je tijdens dit aperitiefconcert mee naar nieuwe ongehoorde wegen. Daarnaast plaatst het ensemble werk van Mirek Coutigny, een jonge Vlaamse componist die 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog in een even conflictueuze wereld leeft en werkt.

Zondag 6 november - 11:00 - De Spil Roeselare
Info en tickets

Lee Lee Nam & SPECTRA Distant Voices free concert

Reinterpretation and reanimation of old masters

Net zoals de Zuid-Koreaanse kunstenaar Lee Lee Nam oude meesterwerken, vaak via digitale weg, herinterpreteert en opnieuw belicht, herbekijkt en transformeert SPECTRA de muziek van de Franco-Vlaamse polyfonisten Guillaume Dufay, Jacob Obrecht en Johannes Ockegem via respectievelijk Isabel Mundry, Michael Finnissy en Harrison Birtwistle. Nog op het programma: Benjamin Van Esser en Willem Boogman.


Donderdag 17 november - 20:00 - St.-Jakobskerk Gent / concert i.h.k.v. Update_6 International Art Exhibition for New Technology van Zebrastraat - Gratis toegang

Warmtebeleid
: kerk verwarmd tot net voor het concert, dekens en gratis soep aangeboden door SPECTRA en verzorgd door de leerlingen van PC Wagenschot.


Wordt verwacht in december

Are we not drawn onward to new era i.s.m. Ontroerend Goed. Check onze website voor de speelplekken en de data.

 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven