Spectra Ensemble
 
Een wereldpremière voor bajan-liefhebbers

Deze maand twee premières: Zonder Bloed van LOD Muziektheater en de wereldpremière van BlackBox...(-untrennbar?), met de bajan in de hoofdrol.
___________________________________________________________________________________


ZONDER BLOED - MUZIEKTHEATER

Op 13 april gaat Zonder Bloed van Inne Goris en Dominique Pauwels in première in het Kaaitheater. De nieuwste productie van LOD Muziektheater vertelt het verhaal van een man en een meisje die door oorlog heel hun leven lang met elkaar zijn verbonden. Zonder Bloed gaat over de gevolgen van oorlog, over de lotsverbondenheid van dader en slachtoffer. Wat na het leed? Hoe vermijd je gek te worden van wraaklust?

Met een aantrekkelijke cast, een piepjonge sopraan en een sterke muzikale uitvoering door SPECTRA mag je deze première zeker niet missen. In mei en juni ook te zien en te horen in NTGent en in Londen.

Lees meer...___________________________________________________________________________________


BLACKBOX - CONCERT (Wereldpremière)

Op 28 april staat in de Philharmonie in Luxembourg met de wereldpremière van BlackBox...(-untrennbar?) van Jörg Birkenkötter de bajan, een variant van de accordeon, centraal. An Raskin, die altijd al een grote interesse heeft gehad in het ontdekken van een nieuw hedendaags repertoire, heeft het instrument een volwaardige concertplaats kunnen geven. BlackBox is in opdracht van SPECTRA speciaal voor haar en haar instrument geschreven.

Birkenkötter, Huber, Prins en Rathé, een indrukwekkend en gevarieerd programma voor de liefhebber van de bajan en van hedendaagse muziek.
  
Lees meer...  

___________________________________________________________________________________


SCHRIJF JE IN


Wil je je als solist of in ensembleverband specialiseren in hedendaagse muziek? Dan kan je kiezen voor de opleiding Master na Master Hedendaagse Muziek aan het Conservatorium/School of Arts van Gent. Onder de begeleiding van de ensembles Ictus en SPECTRA leer je het vak met focus op recent gecomponeerde muziek.

Meer info...
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven