Spectra Ensemble
 
SPECTRA in februari

Minimal Music in het S.M.A.K., een hertaling van de Franco-Vlaamse polyfonisten in Tilburg en een optreden op de provinciale prijsuitreikingen in Gent. Dat mag je van ons deze maand verwachten.


Op donderdag 11 februari kan je naar het S.M.A.K. voor onze laatste performance rond Sol LeWitt. We brengen er dan Lines#2, een concert met werk van twee sleutelfiguren uit de Minimal Music, Philip Glass en Steve Reich, met de performance Spill van Erik Griswold en met de nieuwe creatie SPECTRA sings Baldessari sings LeWitt van Thomas Smetryns.

(c) Kurt StockmanOp 16 februari hertalen we in Tilburg muziek van de Franco-Vlaamse polyfonisten. Isabel Mundry met Guillaume Dufay, Michael Finnissy met Jacob Obrecht en Harrison Birtwistle met Johannes Ockegem. Ook Benjamin Van Esser en Willem Boogman herbeluisteren de profane meesterwerken van hun artistieke voorvaderen. Zij creëren nieuw werk met hetzelfde respect en dezelfde bewondering die acteurs en regisseurs door de eeuwen heen inspireren om de diepgang van tijdloze klassiekers terug te schenken aan wie ontvangen wil.
Meer info...


Compositie Elle est moi und töte mich in de prijzen
Componist Joris Blanckaert kreeg vorig jaar van de Provincie Oost-Vlaanderen de prijs voor Nieuwe Muziek voor zijn compositie Elle est moi und töte mich, een 'droomopera' over wat de laatste seconden van het leven van de Frans-Duitse actrice Romy Schneider hadden kunnen zijn. We openen de prijsuitreiking op 23 februari in NTGent met fragmenten uit deze opera die Blanckaert tot een coherent geheel heeft herwerkt. Met zangers Elise Caluwaerts, Lieselot De Wilde, Julie Mossay en Fernando Guimarães. Meer info...

 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven