Spectra Ensemble
 
SPECTRA in januari

SPECTRA wenst jou en je dierbaren een creatief, inspirerend en muzikaal 2016 toe. Van ons mag je ook dit jaar heel wat concerten en producties verwachten.

Op 21 januari brengen we in S.M.A.K. Songs on Conceptual Art, het derde concert in de reeks rond Sol LeWitt. Thomas Smetryns neemt LeWitt’s Sentences on Conceptual Art, met incorporatie van John Baldessari’s gezongen versie ervan, als uitgangspunt voor zijn nieuwe compositie SPECTRA sings Baldessari sings LeWitt.
lees meer...

In het kader van het project Nieuwe Klanken geeft SPECTRA op 20, 23 en 27 januari workshops nieuwe muziek aan de cursisten van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten van Roeselare. We sluiten de reeks af met twee concerten op zaterdag 30 januari, om 16u. en om 19u. We nodigen je dan alvast van harte uit in de Kleine Stooringhe in Roeselare voor muziek van Brown, Cage, Reich, Sciarrino en Grisey.
lees meer...

Samenwerking
Op vrijdag 29 januari brengen we in De Bijloke in Gent een avondvullend programma met Quaderno di strada van Salvatore Sciarrino, Gramigna van Stefano Gervasoni en Le sourire infini des ondes van Bart Vanhecke. Beleef de virtuoze stem van bariton Thomas Bauer en de muziek van Sciarrino op de krachtige beeldtaal van videoperformer Klaas Verpoest en geniet met Gramigna van onze samenwerking met de fantastische cimbalomspeler Luigi Gaggero.
lees meer...


Op zondag 31 januari brengen we het vervolg op de muzikale performance Fieldrecordings of my own environment op de finissage van de tentoonstelling van kunstenaar Joris Van de Moortel ça vous intéresse l'architecture? in Be-Part in Waregem. Meteen het sluitstuk van een gesmaakt allesomvattend project en muzikale installatie van de jonge kunstenaar. We spelen er de muziek die hij samen met Thomas De Prins heeft geschreven.
lees meer...
 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven