Spectra Ensemble
 
Ontmoetingen

Wanneer beeldende kunst en muziek elkaar ontmoeten: SPECTRA voor de tweede keer in S.M.A.K. met Sol LeWitt en Minimal Music. Wanneer een strip en muziek elkaar ontmoeten: Lint binnenkort op cd. En wanneer informatie en grafisch design elkaar ontmoeten: onze opgefriste website online.

Loops
Op donderdag 10 december brengen we in S.M.A.K. Loops. Op dit tweede concert uit onze reeks rond Sol LeWitt experimenteren we met opnames die in een repetitief proces worden afgespeeld. We brengen er werk van Steve Reich, Alvin Lucier en William Basinski. Zijn The Disintegration Loops, initieel opnames van snel aftakelende cassettes, werden dit jaar door Joris Blanckaert bewerkt.

Lees meer…


(c) kurt stockman

We duiken de studio in

Op 22 en 23 december duiken we de studio in voor de opname van Lint. In deze graphic novel schetst de Amerikaanse striplegende Chris Ware het leven van Jordan Wellington Lint (1958-2023), een man die uitblinkt in foute keuzes en gemiste kansen. De leidmotieven, contrapunten en andere muzikale elementen in dit beeldverhaal hebben de aandacht getrokken van componist Walter Hus, die het verhaal pagina na pagina op muziek heeft gezet.

Drie jaar geleden voerde deze succesvolle stripopera SPECTRA al langs de grote kunstencentra in Brussel en Vlaanderen. Nu dus op cd. De release is voor het najaar van 2016. We houden je op de hoogte.

 

Opgefriste website

Vandaag lanceren we een opgefriste website. Interactief en multimediaal. Zo zou je hem voortaan kunnen omschrijven. Je krijgt meer foto’s en video’s en een handig overzicht van onze komende projecten. Daarnaast maakt de facebookfeed het mogelijk om ook via de site onze handel en wandel in repetitielokalen en andere concertzalen te volgen. En alles in een nieuw, fris kleurtje. Benieuwd? Ga naar de site en oordeel zelf.

 
Facebook Soundcloud YouTube Flickr
Spectra ensemble for contemporary music

Bijlokekaai 3, 9000 Gent | info@spectraensemble.com

Uitschrijven